Meny

"Hemma hos oss"

Om Villa Anna

Villa Anna är ett personligt hotell i liten skala som präglas av ett varmt bemötande, hemtrevlig känsla och stora smakupplevelser.

Det åtråvärda läget mitt bland historiska byggnader som Domkyrkan, Uppsala Universitet och Gustavianum är unikt. För den som kliver in i Villa Annas värld för allra första gången är upplevelsen ofta trolsk. Här råder helt enkelt en skön atmosfär som får dig att bromsa in och njuta.

Historik

Byggnaden ritades av bröderna Axel och Hjalmar Kumlien, arkitekterna bakom Grand Hotel i Stockholm, på uppdrag av brukspatron Carl Edward Ekman. Året var 1874 och han ville helt enkelt ge en gåva till dottern Anna Gustafva Ekman och hennes make Knut Henning Geselius von Schéele. Då professor von Scheele senare utnämndes till biskop i Visby såldes villan till Uppsala Läkarförening. Mellan åren 1879-1942 rymde den Kalmar nation, Läkarföreningens bibliotek och den kristna flickskolan Lindska Skolan. Huset köptes så småningom av domkyrkoförsamlingen och nyttjades som församlingshem både för domkyrkoförsamlingen och Helga Trefaldighets församling. Sedan år 1660 går området kring Villa Anna under namnet Odinslund och allén, som är anlagd av botaniker Carl von Linné, är ett av Uppsalas äldsta promenadstråk.

I dag ägs huset av fastighetsbolaget MIAB Förvaltning. De som värnar om gamla kultur-byggnader och har renoverat det själfulla huset med fingertoppskänsla och kunskap.

 

Vi är kontantfria

Detta innebär att det inte går att betala kontant eller växla utländska valutor hos oss. Vi tackar för er förståelse och för att ni hjälper oss göra vår arbetsmiljö tryggare.

Betalning kan istället ske via kort eller förskottsbetalning. Företagskunder kan efter samråd med Villa Anna och godkänd kreditupplysning välja att betala via faktura.

Vi önskar er en trevlig vistelse hos oss. Varmt välkomna!